Ceilalți membri din echipa de vânzare a afacerii tale

Juristul echipei tale trebuie neapărat să aibă experiență în M&A sau să fie specializat pe aceste afaceri deoarece este diferit de cel „normal”. Unii vor folosi totuși juristul firmei lor deoarece vor considera că pe acesta deja îl plătesc, că știe foarte multe lucruri despre afacerea lor și, evident, pentru a economisi un onorariu destul de consistent. Însă juriștii firmei vor tinde să vadă peste tot zmei. Ei vor încerca să te protejeze de acești zmei – câteodată chiar exagerând urmările pentru a vedea tu de câte lucruri neplăcute te-au protejat, justificându-și astfel și ei onorariul. Doar că acei zmei sunt lucruri obișnuite, comune afacerilor de M&A. Iar ei, neavând o astfel de experiență, ajung să le trateze ca atare.

Consultantul tău financiar va fi de regulă o firmă de audit. Firmele din Big4 au un renume absolut în domeniu cu toate că au apărut pe internet informații despre tot felul de eșecuri pe care le-au avut și ei. Nu este obligatoriu ca să lucrezi cu ei. Cu atât mai mult cu cât de cele mai multe ori sunt extrem de solicitați ajungând să refuze anumite firme mai mici, concentrându-se pe cele mai mari pentru a-și maximiza și ei încasările. Dacă îți permiți și reușești să lucrezi cu ei, foarte bine pentru toți.

Din experiența proprie, nu vei putea evita să-l implici în vânzare pe contabilul tău șef. Va trebui să-l ai de partea ta cât mai devreme posibil, strict confidențial sau nu. De obicei acesta va fi recompensat cu un comision la încheierea vânzării.

Vrei să discutăm mai pe larg despre vânzarea afacerii tale? Contactează-ne prin telefon sau e-mail pentru o primă-discuție.

16 Octavian Paler Street, Sanmartin, Romania 417495      ferilorincz@INCz.eu   |   0040-745-006-277

  • INCz Facebook
  • INCz LinkedIn

Informații

Termeni și condiții

Politica cookie-uri

Protecția datelor cu caracter personal

© 2025 The Time To Sell