Echipa de vânzare a afacerii tale

Cel mai important lucru de ținut minte este că această echipă trebuie să fie cât mai mică.

Un altul este că, deși tu ești cel ce o plătește, tu ești proprietarul afacerii tale și poate CEO-ul firmei tale, tu ești persoana care va conduce această mică echipă, dar nu tu vei conduce procesul de vânzare al afacerii tale. Nu ai timp și poate nici cunoștințele necesare pentru asta. Acest lucru îl va face consultantul tău M&A (sperăm vei alege un consultant INCz pentru asta). Iar între membri echipei de vânzare a afacerii tale vor fi relații de parteneriat, de angajament reciproc și de așteptări reale, concrete de la fiecare membru în parte. 

 

 De exemplu, tu vei fi nu doar ocupat cu buna-funcționare a afacerii tale, ci vei fi până peste cap ocupat cu excelenta funcționare a ei, la un nivel și o intensitate cum poate n-a mai fost în nicio altă perioadă înainte. Asta deoarece pentru a obține un preț cât mai bun pentru afacerea ta ea trebuie să depășească așteptările cumpărătorilor și previziunile tale legate de nivelul vânzărilor. Doar așa ai putea avea un avantaj la negocierea finală ce să ducă la o creștere și nu la o ajustare în jos a prețului oferit de cumpărător. În același timp, vei superviza buna-desfășurare a procesului de vânzare, de îndeplinirea obiectivelor parțiale, de întâlnire cu potențialii cumpărători, de răspundere la nevoile și întrebările lor (ca fiind unicul adevărat expert al afacerii tale) și de negociere și de decizie în punctele-cheie ale procesului de vânzare.

Echipa ta va conține neaparat:

  1. Pe tine

  2. Contabilul tău șef (directorul tău financiar sau oricum l-ai numi)

  3. Un consultant M&A (Mergers & Acquisitions, adică un consultant de fuziuni și achiziții)

  4. Un consultant juridic cu experiență în M&A (sau o mică echipă de 1-3 juriști specializați pe M&A)

  5. Un consultant financiar extern

 

După tine, cel mai important membru al acestei mici echipe este consultantul tău M&A, adică reprezentantul firmei alese de tine - persoana din acea firmă care va ține legătura cu tine.

Citește mai multe despre ce face un bun consultant M&A...

16 Octavian Paler Street, Sanmartin, Romania 417495      ferilorincz@INCz.eu   |   0040-745-006-277

  • INCz Facebook
  • INCz LinkedIn

Informații

Termeni și condiții

Politica cookie-uri

Protecția datelor cu caracter personal

© 2025 The Time To Sell