• feriok

Motive

Sunt doar 4 motive pentru care cineva începe o afacere.

Iată-le:


Pentru un anumit stil de viață


O parte din cei mai mulți încep o afacere o fac pentru a realiza o anumită libertate, o aspirație personală și o siguranță financiară. O altă parte își doresc lucruri mai simple, mai „palpabile”: un Mercedes, o vilă, 1-2 concedii pe an și bani pentru alte lucruri. Iar aceste lucruri sunt mai dificil a fi realizate ca și salariat. Așa că se gândesc la a începe o afacere.


O categorie tot mai mare de întreprinzători se nasc dintr-o anumită nevoie: își pierd locul de muncă. Poate le e greu să găsească un alt loc de muncă sau consideră că acum e momentul cel mai bun pentru a începe o afacere pe cont propriu, lucru pe care și l-au dorit de ceva vreme. „Nevoia te învață” și „Fiecare șut în... e urmat de un pas înainte” sunt câteva proverbe pe care le consider tot mai potrivite în momentele dificile.


Probabil cea mai grea meserie (aș spune chiar vocație) din lume este a fi întreprinzător. Sunt foarte multe articole pe internet ce subliniază dificultatea psihică (mai ales) a acestui lucru. De aceea consider că sunt destul de puțini aceia ce știu la ce se „înhamă” și cu toate acestea pornesc pe acest drum.


Îi consider Eroii zilelor noastre.


Problema acestor afaceri este că sunt în general greu vandabile. Întreprinzătorii se vor gândi la vânzarea lor doar atunci când au o anumită problemă de afaceri, familială, de sănătate etc. Adevărul e că atunci când trebuie să-ți vinzi afacerea e deja prea târziu pentru a obține un preț cât-de-cât bun pentru ea. Când nu ai timp, cumperi scump și vinzi ieftin. Cu toții știm asta. Doar că ne aducem aminte de regulă când e prea târziu. Însă dacă se gândesc din timp la vânzarea ei, nimic nu e pierdut: se poate pregăti o afacere pentru vânzare astfel încât să se obțină un preț-premium pentru ea. Iar acea pregătire continuă să aducă plus-valoare sau cel puțin afacerea să-și mențină valoarea creată mulți ani în continuare doar prin simpla atenție la anumite aspecte ale ei. De unde știu asta? Cu asta mă ocup: lucrez cu întreprinzători la pregătirea afacerii lor pentru vânzare - chiar dacă nu se gândesc pe moment în mod serios să o vândă - iar pe urmă la găsirea investitorilor pentru afacerile respective.


Pentru a o lăsa moștenire


În articolul precedent (îl poți citi aici) am scris despre ideea de a-ți vinde afacerea, chiar și celor cărora le-ai lăsa-o moștenire, pentru a realiza acea siguranță financiară pe care ai dorit-o inițial. Doar că unii întreprinzători din anumite colțuri ale lumii chiar pornesc micile lor afaceri pentru a le putea lăsa ulterior moștenire membrilor familiilor lor. E vorba de afaceri în general foarte mici, ce asigură unul sau mai multe locuri de muncă familiei respective, specifice mai ales țărilor din Asia. De exemplu, un întreprinzător din India își deschide o spălătorie de haine. Pe urmă fiul său își deschide un service auto. Nepotul o agenție de recrutare. Iar strănepotul o farmacie. Niciuna dintre afacerile familiei nu vor fi închise ci vor fi continuate de către generațiile următoare. În Europa am putea vorbi despre această categorie de întreprinzători în câteva state ca Germania, Franța și Italia ce înființează în general o mică patiserie, un mic restaurant, o podgorie etc. care au șansa să se dezvolte în afaceri internaționale, foarte mari, cum e exemplul firmelor familiei Mulliez.


Pentru a încerca să schimbe lumea


Unii simt că trebuie să încerce o anumită afacere, considerând-o ca fiind o provocare pentru ei. Simt că ar putea fi un lucru mare fără să știe exact ce urmează să facă. Știu doar următorul lor pas. Foarte puțini și reușesc să creeze ceea ce și-au dorit. Vom putea vedea doar mai târziu că a fost vorba de a crea o anumită filozofie cum e cazul firmelor foarte mari ca Apple (“Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do”) , Google (“Don’t be evil”), Zappos (“Deliver WOW Through Service”). În cazul lor, Recompensa e mult, mult mai mare. Tot mai mulți încearcă să creeze o astfel de afacere.


Pentru a o vinde


Sunt create pur și simplu pentru a fi vândute câțiva ani mai târziu. Uneori chiar la câteva luni de la găsirea/testarea produsului sau serviciului lor. De ce? Pentru că dacă construiești o afacere pentru a o vinde, o construiești astfel încât aceasta să aibă o cât mai mare valoare. Elimini tot ce ar putea fi mai puțin important (externalizându-le, în general), menții costurile scăzute, te concentrezi pe termen lung creând o presiune pe piață o presiune suficient de mare pentru a fi vândute.


De cele mai multe ori strategiile de ieșire din afacere sunt realizate înainte de a se investi chiar și 1 Euro în afacere. Cu adevărat singurul lucru esențial este răspunsul la întrebarea: „Ce s-ar mai putea face în următoarele 30 zile astfel încât valoarea afacerii noastre să crească?” Iar acest lucru le este mai mult decât suficient.


Așadar, în final sunt doar 4 motive pentru care începem o afacere: să trăim bine, să lăsăm ceva urmașilor noștri, să schimbăm lumea sau să o vindem. Alegerea o facem doar noi.


16 Octavian Paler Street, Sanmartin, Romania 417495      ferilorincz@INCz.eu   |   0040-745-006-277

  • INCz Facebook
  • INCz LinkedIn

Informații

Termeni și condiții

Politica cookie-uri

Protecția datelor cu caracter personal

© 2025 The Time To Sell