• feriok

Pregătirea afacerii pentru vânzare. De ce?
Trei grupe de motive sunt la baza pregătirii afacerii pentru vânzare:
Pentru că vrei să o vinzi și să obții un preț-premium


Ai pornit de la o idee în care inițial poate numai tu ai crezut, ai muncit mult, ai făcut multe sacrificii, iar acum te gândești să-ți vinzi afacerea și să începi un nou capitol în viața ta. Iar dacă ai intrat într-o afacere, va trebui să și ieși din ea la un moment dat, într-un fel sau altul. E absolut normal să vrem să ne bucurăm de roadele muncii noastre și să facem ce dorim sau ce am visat în perioada următoare vânzării ei. Iar pentru a obține un preț-premium pentru eforturile tale mai trebuie ca afacerea să fie pregătită pentru vânzare... cumva similar cu a-ți repara și spăla mașina înainte de a încerca să o vinzi...Pentru că nu știi niciodată când vei fi nevoit să o vinzi


Toți întreprinzătorii sunt mândri de realizărilor lor. N-am văzut unul care să nu fie. Chiar și cei mai modești. În viața fiecăruia dintre noi se întâmplă la un moment dat un eveniment neașteptat, nedorit, ce schimbă radical totul. Mă refer la o problemă de sănătate mai serioasă sau la o problemă socială cum ar fi un divorț în familie. În acele momente totul se re-evaluează. Mi s-a întâmplat și mie. Știu că după un astfel de moment lucrurile au cu totul alte valori. Chiar sistemul nostru de valori se schimbă.

Pot fi și cazuri externe ce vor conduce la o vânzare în mare grabă a afacerii tale. Au fost 2 situații în care mi s-a cerut ajutorul pentru vânzarea afacerii lor după ce au aflat că un competitor foarte puternic urmează să intre pe piață. Deși un investitor serios ia în calcul aceste situații și nu-l face să se răzgândească în a prelua o afacere amenințată de competitori puternici, este foarte greu a o vinde repede și la un preț cel puțin decent, dacă afacerea nu e pregătită pentru vânzare.Pentru a crește valoarea afacerii tale


De multe ori se întâmplă să nu fie timp decât pentru o cosmetizare în grabă a afacerii de vânzare. Chiar și așa e mai bine decât a nu face nimic înainte de a începe procesul de vânzare.

Acum însă mă refer la o perioadă de 6-18 luni în care se implementează lună de lună una sau mai multe acțiuni ce duc fiecare la creșterea valorii afacerii tale. Și asta fie că urmează să o vinzi, fie că nu.


Când să o vinzi? E o altă poveste. Poți citi despre asta urmând acest link...


După cum probabil știi deja, de ceva timp mă ocup cu vânzări de afaceri și cu pregătirea lor pentru vânzare. Din start am stabilit că urmează să o vând. La ce preț? Nu știu. Doar că mai am 6 ani pentru a face tot ce trebuie pentru a obține un preț maxim pentru ea. Iar această idee de bază schimbă radical orice abordare a mea și a celor cu care colaborez: ceea ce urmează să fac duce la o creștere a valorii afacerii mele sau nu?


Iar asta e o pregătire a afacerii pentru vânzare de cursă lungă...
#pregătireaafaceriipentruvânzare #fuziunisiachizitiiromania

16 Octavian Paler Street, Sanmartin, Romania 417495      ferilorincz@INCz.eu   |   0040-745-006-277

  • INCz Facebook
  • INCz LinkedIn

Informații

Termeni și condiții

Politica cookie-uri

Protecția datelor cu caracter personal

© 2025 The Time To Sell