Procesul de vânzare al afacerii

Scopul procesului ca cel puțin 80 de potențiali investitori să-ți ceară mai multe informații despre afacerea ta (adică să ne ceară să-i dăm Dosarul Afacerii) pentru ca șansa vânzării afacerii tale să fie minim 80%.

Acest proces este destinat afacerilor medii din România. Noi însă îl folosim și pentru vânzarea afacerilor de top din fiecare domeniu deoarece oferă șansa obținerii unor prețuri mai mari decât varianta tradițională.

Schematic, procesul de vânzare este:

Îți pregătim afacerea pentru vânzare în funcție de cât timp avem pentru asta: 1-3 luni sau chiar până la 18 luni

Pregătim materialele de prezentare a afacerii tale precum și o listă cu cel puțin 2000 investitori financiari și strategici potriviți preluării afacerii tale, din întreaga lume - împreună cu datele lor de contact: nume persoane de decizie, adrese fizice, adrese e-mail și numerele de telefon ale persoanelor de decizie.

Contactarea celor 2000 sau mai mulți potențiali investitori în afacerea ta. Cheia este să continuăm procesul cu toți investitorii în același ritm, indiferent de specificitățile fiecăruia dintre ei.

Urmărim ca cel puțin 80 investitori să ne ceară Dosarul Afacerii tale pentru ca șansa de vânzare a afacerii tale să fie de cel puțin 80%. Le vom trimite Dosarul după ce vor fi de acord cu păstrarea clauzele de confidențialitate asupra informațiilor primite.

Primirea 4 - 7 oferte concrete de preluare a afacerii tale în condiții de competitivitate între ofertanți precum și a metodelor de plată oferite de către aceștia.

Vei alege o listă scurtă  cu 1-3 oferte. Te vei întâlni cu reprezentanții investitorilor cu ofertele cele mai bune pentru tine, după criteriile tale. Vei alege cumpărătorul câștigător.

Vor avea loc negocierile inițiale și semnarea Scrisorilor de Intenție. În urma acestora se va trece la verificarea afacerii tale de către investitorul cel mai potrivit pentru tine (Numărul 1 de pe Lista Scurtă).

Va avea loc după 1-4 luni de verificare a afacerii tale. Cel mai probabil îți va propune un alt preț în funcție de aspectele descoperite în etapa de due diligence. Ca urmare tu vei putea fi:

Vei accepta noul preț al investitorului și se va trece la Încheierea vânzării.

Veți negocia noile prețuri și condiții. În măsura în care se va ajunge la un acord se va trece la încheierea vânzării.

Vei refuza oferta investitorului Numărul 1 și se va contacta investitorul Numărul 2 și 3 de pe Lista ta Scurtă. Se va re-începe etapa de due diligence (de verificare a afacerii tale) cu unul dintre ei, urmată de Negocierea finală. 

Se va trece la întocmirea actelor și efectuarea plăților în modalitățile negociate.

Întregul proces de vânzare - fără partea de pregătire a afacerii pentru vânzare - durează circa 9 luni. Acest termen se poate prelungi cu circa 1-4 luni în cazul în care nu veți ajunge la un acord la Negocierea finală, reluând procesul de la etapa de due diligence.

Dacă vrei să ști mai multe despre ce implică acest lucru și costurile aferente, te rog să ne contactezi prin pagina de Contact.

16 Octavian Paler Street, Sanmartin, Romania 417495      ferilorincz@INCz.eu   |   0040-745-006-277

  • INCz Facebook
  • INCz LinkedIn

Informații

Termeni și condiții

Politica cookie-uri

Protecția datelor cu caracter personal

© 2025 The Time To Sell